Fatbikes Weesp-Bussum

Overweeg jij een E-Fatbike aan te schaffen, maar heb je geen idee welke Fatbike bij je past? Kom dan proefrijden bij onze WELECTRIC stores in Weesp of Bussum. Wij hebben alle topmerken Fatbikes in huis: Phatfour, Super73, Knaap, Brekr, Ruff Cycles en Mate. Met elk eigen voor- en nadelen. Waar moet je op letten?

Bekijk de keuzehulp video
In deze korte video legt onze e-mobility expert Stijn uit waar je bij de aanschaf van een e-bike in hoofdlijnen op moet letten.

Welke Fatbike past bij jou?

Comfort, stabiliteit, stoere uitstraling. Fatbikes combineren de voordelen van een fiets met een scooter zonder dat je een helm, scooterrijbewijs of verzekeringsplaatje nodig hebt. Een fatbike is een schoon alternatief voor de benzinescooter, robuuster dan een gewone e-bike en tegelijk een relaxte tweezitter. Ongeacht de wielgrootte wordt iedere fatbike gekenmerkt door een wieldikte van 4 inch. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Vermogen Accu

Omdat fatbikes dikkere banden hebben dan gewone e-bikes, zijn ze vaak uitgerust met grotere accu’s van 500 – 750 Wattuur. Voor normaal gebruik is een vermogen van 500 Wattuur doorgaans voldoende. Voor langere afstanden of heuvelachtig terrein is een hoger accuvermogen aan te raden. Het is afhankelijk van je dagelijkse vervoersbehoefte welke accu het beste bij jou past.

Positie van de motor

Fatbikes kennen doorgaans twee motorposities: een achterwielmotor en een middenmotor.. De achterwielmotor is het meest populair en geeft je een soort duwtje in de rug. Een middenmotor voelt vaak natuurlijker aan en is geschikter voor lange afstanden. We raden je aan om verschillende fatbikes te proberen en zelf te ervaren wat je het prettigst vindt.

Zithoogte

Een goede zithoogte is essentieel bij het kiezen van je fatbike. En dit kan je alleen uitvinden door zelf op een fatbike te gaan zitten, eventueel samen met je partner. Veel fatbikes kennen een lage zitting. Als je lang bent, komen je knieën bij lage fatbikes te hoog te zitten. Vooral bij langere ritten is dit niet fijn. Fatbike merken houden hier inmiddels meer rekening mee, vooral Nederlandse merken als Phatfour en Brekr.

Rotatie- of Krachtsensor

Elektrische fatbikes kennen meestal twee typen trapsensoren: een rotatiesensor of een krachtsensor. Een rotatiesensor meet de rotatie van de pedalen en activeert de motor op basis van deze rotatie. Ongeacht de kracht op de pedalen biedt de motor dezelfde ondersteuning. Een duurdere krachtsensor of druksensor houdt wel rekening met hoe hard je trapt en past hierop de ondersteuning aan. Ook hier raden we aan… testen!

Kwaliteit & Service

Er komen steeds meer fatbikes op de markt. Verschillende stijlen voor elk wat wils. En over smaak valt niet te twisten. Over kwaliteit en service wel. Een koopje kan al snel in de papieren lopen wanneer de eerste zaken stukgaan. En als de after-service niet goed geregeld is, ben je je fatbike ook nog eens heel lang kwijt. Bij WELECTRIC vind je enkel de topmerken en heeft iedere store een eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie.

De 5 Grote Voordelen
  1. Fatbikes combineren de voordelen van een fiets en scooter ineen, zonder dat je een helm, scooterrijbewijs of verzekeringsplaatje nodig hebt.
  2. Fatbikes bieden een veilige en comfortabele rijervaring. De brede banden zorgen voor een robuuste wegligging, stevige grip en goede schokdemping.
  3. Fatbikes zijn uitgerust met brede, lange zadels die zorgen voor een relaxte zithouding en de mogelijkheid om heerlijk met z’n tweeën te fietsen.
  4. Fatbikes zijn fun! Het zijn veelzijdige alleskunners die je fietservaring en mogelijkheden naar een nieuw level tillen.
  5. En last but not least: Fatbikes zijn stoere e-bikes waarmee je laat zien wie je bent.