E-scooters

Overweeg jij een elektrische scooter aan te schaffen, maar heb je geen idee welke e-scooter bij jou past? Een elektrische scooter is zowel goed voor je portemonnee als het milieu. Stil, comfortabel, spotgoedkoop ‘tanken’ en onderhouden. Het aanbod e-scooters is groot, dus er valt veel te kiezen. Let bij aanschaf – naast de looks – op factoren als accu, motor, veiligheid, rijcomfort, wielen maar ook de garantie en service.
Bij WELECTRIC kan je een uitgebreid assortiment topmerken e-scooters vergelijken en uitproberen. Hieronder volgen een aantal tips waar je op moet letten bij aanschaf van een e-scooter.

Welke E-Scooter past bij jou?

Een e-scooter is ontzettend leuk en handig. Daar kom je vanzelf achter na je eerste rijervaring. Maar welke e-scooter past het allerbeste bij jou? Ga je voor een budget-scooter of een A-merk? Is het voor dagelijks gebruik of alleen in het weekend? Kies je voor retro of juist modern? Wil je snel kunnen optrekken? Er zijn diverse factoren die een rol spelen bij de keuze voor de juiste e-scooter.

Damen op brekr
Accu

De accu is een cruciaal en kostbaar onderdeel van je e-scooter. Let op het type accu, de capaciteit en de laadtijd. De accu bepaalt je actieradius en daarmee hoeveel km je per dag kan rijden. Als je bijvoorbeeld zo’n 8 km per dag rijdt, hoef je bij een actieradius van 60 km maar eens in de week op te laden. En omdat de oplaadtijd bij veel e-scooters al snel 6 uur of langer is, is dit een belangrijke afweging.

Motor

Een ander essentieel onderdeel van je e-scooter is de motor. Let op het vermogen en koppel van de e-motor. Een krachtige motor zorgt voor betere prestaties en een sneller acceleratievermogen. Het vermogen van e-scooter motoren varieert van 500 Watt tot een maximum van 3000 Watt of meer. De meeste e-scooters hebben een motorvermogen van 1500 – 1750 Watt.

Remmen

Iedere elektrische scooter is voorzien van zowel een voorrem als een achterrem die je vanaf het stuur bedient. Doorgaans is de linkerhandel voor de achterrem, de rechterhandel voor de voorrem. De voorrem (rechterhandel) gebruik je het meest. E-scooters zijn meestal uitgevoerd met (hydraulische) schijfremmen of trommelremmen.

Daarnaast kan je op steeds meer e-scooters ‘regeneratief remmen’. Door het gas los te laten, komt de e-scooter langzaam tot stilstand waarbij je energie opwekt en tegelijk je mechanische remmen ontziet (en daarmee slijtage beperkt). We raden je aan meerdere e-scooters uit te proberen om te kijken wat je handig vindt.

Iva
Comfort

Ben je van plan om veel op je nieuwe e-scooter te rijden, dan is comfort heel belangrijk. Zorg dat je goed met je voeten bij de grond kunt, dat het zadel lekker zit en de e-scooter prettig is geveerd. Let ook op zaken als zithouding, zithoogte, lengte zadel (alleen of met z’n tweeën) maar ook het gewicht van de scooter. Bij WELECTRIC kan je meerdere e-scooters uitproberen zodat je zelf kan ervaren wat het meest comfortabel rijdt.

Budget

Met een e-scooter kan je bijna overal opladen voor heel weinig geld. Verder ben je weinig kosten kwijt aan onderhoud, parkeren of wegenbelasting. De aanschafkosten kunnen echter fors zijn. Prijzen van e-scooters variëren van € 1.300,- tot € 7.000,-. In iedere prijsklasse kan je de juiste prijs-kwaliteit afweging maken. Bij WELECTRIC kunnen we je hier ook in adviseren. Daarnaast heb je altijd nog de optie van gespreid betalen.

Kwaliteit & Service

Er komen steeds meer e-scooters op de markt. Verschillende stijlen voor elk wat wils. En over smaak valt niet te twisten. Over kwaliteit en service wel. Een koopje kan al snel in de papieren lopen wanneer de eerste zaken stukgaan. En als de after-service niet goed geregeld is, ben je je e-scooter ook lange tijd kwijt. Bij WELECTRIC vind je enkel de beste merken en heeft iedere store een eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie. Zo kun je ook na aanschaf 100% op ons blijven rekenen!

De 5 Grote Voordelen
  1. E-Scooters zijn spotgoedkoop in gebruik. Je kan overal opladen en hebt weinig kosten aan gebruik, onderhoud, parkeren of wegenbelasting
  2. E-Scooters zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele benzine-scooters omdat ze emissievrij en muisstil zijn
  3. E-Scooters zijn handig en comfortabel voor dagelijks gebruik en vervoeren je snel en efficiënt tot in de haarvaten van iedere stad
  4. E-Scooters zijn betrouwbaarder dan traditionele scooters omdat ze vrijwel altijd starten en rijden, ook in winterse omstandigheden
  5. E-Scooters zijn fun! Het zijn veelzijdige alleskunners die je scooter-ervaring naar een nieuw niveau tillen