E-steps

Overweeg jij een elektische step aan te schaffen, dan ben je bij WELECTRIC aan het juiste adres! We bieden een uitgebreid assortiment aan e-steps. Let op: de meeste e-steps zijn verboden in Nederland. WELECTRIC biedt echter meerdere 100 % legale e-steps!

Bekijk de keuzehulp video. In deze korte video legt  e-mobility expert Stijn uit waar je bij de aanschaf van een elektrische step op moet letten:

Welke E-Step past bij jou?

Compact, licht, handig en snel. De elektrische step is ideaal voor korte ritten in de stad of daarbuiten. Er zijn diverse modellen in diverse prijzen. In Nederland zijn de meeste e-steps nog verboden, maar kan je ze gebruiken op privéterrein of op vakantie. Gelukkig zijn een paar modellen wél toegestaan in Nederland, zoals de UrbMob Kick & Go en de  Micro M1 Colibri NL.

Hieronder volgen een aantal punten om op te letten bij de aanschaf van een E-Step.

Grootte

Elektrische steps kennen verschillende maten. Ga altijd op zoek naar een e-step die past bij je lengte. Als de e-step te klein voor je is, moet je voorover buigen en dat rijdt niet fijn, zeker niet bij langere ritten. Probeer dan ook altijd een e-step uit voordat je er eentje aanschaft. Laat je adviseren bij WELECTRIC en probeer zelf wat e-steps uit.

Actieradius

Hoe ver wil je gaan met je e-step? De actieradius van elektrische steps variëert tussen de 15 en 45 km. Dit hangt af van de capaciteit van de accu. Hoe groter de accu, hoe groter je actieradius, hoe hoger het prijskaartje. Bedenk dus vooraf waar je de e-step voor gaat gebruiken. Voor de meeste mensen volstaat een actieradius van 20 kilometer.

Opvouwbaar of niet

De meeste e-steps kan je inklappen. Sommige modellen kunnen dat niet. Het voordeel van inklappen is dat je jouw e-step makkelijker kan stallen in huis of meenemen in de auto of openbaar vervoer. Dat maakt de e-step heel handig voor ‘first mile’ of ‘last mile’ ritjes waardoor je snel en efficiënt van deur tot deur kan reizen.

Motorvermogen

Het motorvermogen van elektrische steps kan variëren van 150 Watt tot 750 Watt of nog hoger. Meer vermogen is meer kracht om snel op te trekken, heuvels te bedwingen of hogere snelheden te halen. Uiteindelijk is het een kwestie van veiligheid, wat je nodig hebt, wat je uit wil geven en bovenal wat er wettelijk is toegestaan. Dit verschilt per land.

Banden

Elektrische steps kennen 2 typen banden: luchtbanden en massieve banden. De e-steps met massieve banden hebben vaak een kleinere wielomvang dan e-steps met luchtbanden. Massieve banden slijten sneller maar zijn vaak goedkoper en kan je niet lek rijden. Luchtbanden rijden comfortabeler, zijn groter en bieden meer stabiliteit op de weg.

Remmen

Er worden verschillende soorten remmen gebruikt bij e-steps. Deze zijn in te delen in mechanische remmen en elektronische remmen. Onder mechanische remmen vallen voetremmen, trommelremmen en schijfremmen. Elektronische remmen zijn ofwel regeneratief (er wordt energie opgewekt bij het remmen) of volledig elektronisch. Laat je adviseren in de winkel en probeer ook zelf uit wat het beste bij jou past.

Legaal in Nederland?

In vrijwel alle EU-landen zijn e-steps toegestaan, behalve in Nederland. Wanneer de e-step legaal wordt in Nederland is nu onzeker. Als je met een illegale e-step de openbare weg op gaat riskeer je een boete en ben je onverzekerd bij een ongeval. E- steps met trapondersteuning zijn wel legaal in NL, zoals de UrbMob Kick & Go en de Micro Colibri die je bij WELECTRIC kan uitproberen. Overige e-steps kan je op privéterreinen of in de rest van Europa gebruiken.

Kwaliteit & Service

Er komen steeds meer elektrische stepjes op de markt. In verschillende modellen en stijlen. En over smaak valt niet te twisten. Over kwaliteit en service wel. Een koopje kan al snel in de papieren lopen wanneer de eerste zaken stukgaan. En als de after-service niet goed geregeld is, ben je je e-step ook nog eens heel lang kwijt. Bij WELECTRIC tref je de beste merken en heeft iedere store een eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie. Zo kan je ook na aankoop 100 % op ons rekenen!

De 5 Grote Voordelen
  1. Elektrische stepjes zijn compact, licht en handig. Ideaal om thuis te stallen en mee te nemen in de auto of OV voor de ‘first & last mile’
  2. E-Steps zijn efficiënt en tijdbesparend. Je rijdt moeiteloos en snel door het drukke verkeer en kan overal parkeren en weer snel vertrekken
  3. E-Steps zijn zeer goedkoop in gebruik. Een e-step vraagt weinig onderhoud of stroomkosten en is daarmee onverslaanbaar kostenefficiënt
  4. E-Steps zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Met een e-step scoor je op alle vlakken een lage voetafdruk: grondstoffen, ruimte, energie, emissies en restafval
  5. E-Steps zijn fun! Op een elektrische step geniet je van een kinderlijk gevoel van vrijheid en plezier onderweg naar je volgende avontuur