E-cars

Overweeg jij de aanschaf van een microcar?  Bij WELECTRIC kan je diverse e-cars vergelijken en proefrijden. Hieronder vertellen we je wat meer over dit groeiende micromobility segment.

Bekijk hier een video van de unieke ‘bubblecar’ Microlino, sinds kort verkrijgbaar bij WELECTRIC!

Gebruiksgemak

De meeste e-cars zijn compacte tweezitters waarmee je comfortabel, goedkoop en emissievrij van A naar B reist. Het zijn eenvoudige microcars, ontworpen voor de stad om files en parkeerproblemen te omzeilen. De snelheid van e-cars varieert tussen de 45 en 90 km/u. De meeste e-cars vallen in de brommobiel-categorie (45 km/u) en combineren de voordelen van een auto met een scooter.  Opladen kan overal bij een oplaadpaal (met adapter) of stopcontact en een scooter-rijbewijs volstaat (vanaf 16 jaar). En… je komt altijd warm en droog op je bestemming.

Comfort

Hoewel e-cars klein zijn, hebben sommige modellen verrassend ruime interieurs en bieden ze voldoende comfort voor kleine ritten. Het is belangrijk om de zitruimte, beenruimte en opbergmogelijkheden van de e-car zelf te checken. Voldoet dit aan je gebruiksdoel en wensen? Bij WELECTRIC kan je diverse modellen uitproberen om te onderzoeken wat er bij je past.

Actieradius

Elektrische microcars hebben doorgaans een bereik van 75 tot 130 km. Naast accu capaciteit is dit afhankelijk van factoren als temperatuur, gewicht inzittenden, wind, type ondergrond etc. Voor korte ritten zijn ze zeer geschikt. Omdat e-cars zwaarder zijn dan bijvoorbeeld e-scooters, duurt het ook langer om ze op te laden. Reken hierbij op 5 – 8 uur voor een volle accu. Voordeel is wel dat je overal goedkoop kan opladen.

Veiligheid

E-Cars vallen in de categorie brommobiel (tot 45 km/u). Dit betekent dat ze niet aan de strenge veiligheidseisen van auto’s voldoen. Tegelijkertijd zijn veel e-cars uitgerust met een ‘kooi-constructie’ en veiligheidsgordels, waarmee ze veiliger zijn dan een scooter. Mede door de lage snelheid, zijn er weinig ongelukken met e-cars. Maar het is belangrijk om te beseffen dat een e-car meer een overdekte bromfiets is dan een volwaardige auto.

Design

Een bekende e-car is de elektrische driewieler van Carver met unieke kanteltechnologie. In deze Nederlandse e-car zit je achter elkaar in plaats van naast elkaar. De meeste e-cars zijn echter breder en korter. Hierin zit je naast elkaar en kan je ook handig overdwars parkeren. Beide varianten hebben voor- en nadelen en zijn ook een kwestie van smaak. We raden je aan om diverse modellen uit te proberen.

Wet- en Regelgeving

Voor e-cars gelden dezelfde regels als voor automobilisten. Behalve dat je – gezien de lage snelheid (45 km/u) – niet op autowegen of autosnelwegen mag rijden. Ook mag je met een e-car niet op het fietspad rijden of op de stoep parkeren, tenzij aangemerkt als gehandicaptenvoertuig. De e-car hoort dus thuis op de rijbaan en dien je als auto te parkeren. Wet- en regelgeving kan per gemeente verschillen. Zo bestaat er in Amsterdam een speciale parkeervergunning voor emissievrije e-cars, waarmee je in alle stadsdelen mag parkeren (!). Raadpleeg je eigen gemeente voor lokale regels.

Budget

Met een e-car kan je bijna overal goedkoop opladen. Verder heb je weinig kosten aan onderhoud. De aanschafkosten kunnen echter fors zijn en je hebt een kentekenplicht. Prijzen van e-cars variëren van € 9.000,- tot € 23.000,-. In iedere prijsklasse kan je de juiste prijs-kwaliteit afweging maken. Bij WELECTRIC kunnen we je hierin adviseren. Daarnaast kan je ook een financiering of lease-constructie overwegen.

Privé of Zakelijk

Met de komst van zero-emissie zones in 2025 in grote Nederlandse steden, zoeken steeds meer ondernemers naar emissievrije alternatieven. Ook daarin kan de e-car een oplossing bieden. Het zakelijk aanschaffen van een e-car kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Ook de mogelijkheid om zakelijk te leasen met een looptijd van 36 tot 60 maanden kan een uitkomst bieden. Neem contact op met WELECTRIC, dan lichten we de mogelijkheden graag toe in een gesprek.

Kwaliteit & Service

Er komen steeds meer e-cars op de markt. En over smaak valt te twisten. Maar over kwaliteit en service niet. Bij WELECTRIC vind je een selectie van de beste merken met alle service van dien. Daarnaast heeft iedere store een eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie. Zo kun je ook na aanschaf 100% op ons blijven rekenen!

De 5 Grote Voordelen
  1. E-Cars verenigen de voordelen van een auto met een scooter en zijn daarmee ideaal voor dagelijks gebruik in de stad
  2. E-Cars zijn emissievrije alternatieven voor fossiele auto’s en scooters met een kleine voetafdruk in grondstoffen, energie, ruimte, geluid en emissies
  3. E-Cars zijn eenvoudig en comfortabel om goedkoop, warm en droog van deur tot deur te reizen in alle seizoenen
  4. E-Cars hebben de potentie om grotere auto’s te vervangen en daarmee bij te dragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van binnensteden
  5. E-Cars zijn fun! Het zijn gezellige tweezitters waarmee je de stad bij dag en bij nacht vanuit een nieuw perspectief gaat ervaren