Parkeren in Amsterdam duur? Niet met de Carver!

By in
Parkeren in Amsterdam duur? Niet met de Carver!

Met de Carver parkeer je voordelig in héél Amsterdam!

PARKEREN IN AMSTERDAM ZONDER GEZEUR? DAT KAN MET DE CARVER.
Snel én droog van deur tot deur met de Carver! Met de Carver pas je overal tussen.
Weg parkeerstress en opstoppingen! Daarnaast parkeer je in heel Amsterdam voor slechts €1,24 per dag, dankzij een speciale stadsbrede parkeervergunning.

De Carver is geclassificeerd als brommobiel, en mag als zodanig binnen de bebouwde kom gebruik maken van de rijbaan. Buiten de bebouwde kom is het aan te raden gebruik te maken van de fietspaden, die daar in de regel ook breder zijn. Een goede vuistregel: met de Carver rij je daar waar je normaal ook met een scooter of bromfiets zou rijden. 

Verschillende steden in Nederland hanteren een eigen parkeerbeleid waar het gaat om dit soort voertuigen. Veelal wordt de Carver gelijkgesteld aan brommers en motoren, en mag deze overal, en zonder kaartje geparkeerd worden, zolang de doorgang van bijvoorbeeld het trottoir niet belemmerd wordt.  Check bij je eigen gemeente wat het geldende beleid is.

Amsterdam hanteert een eigen beleid. Wegens de grote populariteit van deze voertuigen is een speciale parkeervergunning in het leven geroepen. Dit om overlast van op de stoep geparkeerde voertuigen te voorkomen, maar tevens het gebruik van deze te bevorderen. 

Wat betekent dit nu in de praktijk? De Carver moet in een parkeervak geparkeerd worden, bij voorkeur dwars, zodat er meerdere voertuigen in één vak passen. Ook plekjes waar geen personenauto in past, bijvoorbeeld langs de grachten, zijn bij uitstek geschikt. Met de vergunning, waarvoor je  € 226,98 per 6 maanden (tarief 2021) betaalt, kan je in de hele stad parkeren. Dat is omgerekend €1,24 per dag!

Deze vergunning is beschikbaar voor bewoners en bedrijven die gevestigd zijn in Amsterdam. Aanvragen kan bij de gemeente Amsterdam, en kent geen wachtlijst. 

De vrijheid van een Carver eerst zelf ervaren? Dat kan!
Wij verwelkomen u graag in onze showroom voor een proefrit.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.